< listopad, 2009 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Komentari On/Off

Opis kutka
Svjetlosni prolaz

Gospar zbori
Stavljam slije na dva mjesta. Na početku svakog posta na početku imate link koji vodi na galeriju gdje možete vrtit slije lijevo desno i slideshow (clubpages.org), dok na blogu slije već vidite umanjenje i trebate ih klikat jednu po jednu (photobucket.com). Za skidanje na kompjuter slije s clubpages.org desni klik miša na thumbnail odnosno umanjenu sliju, open in new tab ili window (otvori u novoj kartici ili prozoru, otvori vam uvećanu sliju, desni klik i Save as..) Ukoliko želite skinuti cijelu galeriju poslije znaka / utipkajte zip (npr. www.clubpages.com/djivo/photo/neka_galerija/zip)
Za gledanje prethodnih slija na blogu možete koristiti kalendar u gornjem desnom kantunu ili skroz na dnu bloga klik na Arhivu.

Korišteni aparati:
Olympus C-350
Fuji S5600
Olympus E-510
Canon 60D
Canon 700D

Radovi
Đivo Matić Multimedia BinArt
Galerija fotografija
Dubrovnik
BinArt

Info - Kontakt




Autor: Đivo Matić
Rođenje: 07.02.1983.

YouTube
Facebook

pushmycar@gmail.com
divo.matic@gmail.com

multimedia
25.10.2009., nedjelja
Pomorstvo Dubrovnika od davnina do danas



Znači radi se o diplomskom radu kojeg sam napravio prije 2 i po godine, u međuvremenu sam nastavio sa daljnim školovanjem. Ova aplikacija, rad je već nekad bio online, međutim nisam imao para za web prostor do neki dan kad mi je Tino s clubpagesa dao neograničen prostor za moje stvari: fotografije, radove i sl. Zahvaljujem ovom prilikom.

Rad se sastoji od dvije glavne scene.



Prva je uvodna u kojem vidite osunčan Dubrovnik, Lokrum, dva galijuna, oblake, ptice more. Sunce skače po horizontu i zauzima poziciju u gornjem desnom kantunu gdje baca zrake. Oblaci se miču, more isto. Jedan brod ulazi u luku, drugi brod dolazi nakon njega s kapetanom koji odmotava papirus i daje vam pucu "ULAZ" za ulazak u rad, tj. drugu scenu.





U drugu scenu možete ući i preko kontrolera (koji je drag&drop), znači možete ga vući po cijelom ekranu i staviti gdje vam odgovara. Preko kontrolera ulazite tako da u desnom kantunu kontrolera kliknete oznaku za maximize (kvadratić), također kontroleru možete učiniti minimize sa crticom. Preko kontrolera preskačete uvodnu, prvu scenu. Ukoliko ne želite čekati kapetana na brodu. Možete paliti i gasiti zvukove ptica i mora (što je poželjno, jer iritira nakon nekog vremena). Napravio sam i player da slušate po mom izboru 4 pjesme i to:

Bob Marley - Sun Is Shining
Louis Armstrong - What A Wonderful World
Nick Cave - Breathless
David Gray - Sail Away

No ako volite po svom izboru slušat mjuzu, možete upaliti winamp, ugasiti sve zvukove u kontroleru i gledat rad.



U drugoj sceni sam nacrtao brodsku kabinu koja je i izvor svog teksta, informacija, fotografija, videa. Na slici poviše vidite kabinu bez platna (na platnu su sve informacije). Platno se spušta nakon 10tak sekundi (treba malo pričekati).

8 predmeta na stolu su puce ili opcije koje će Vas odvesti na sljedeći sadržaj (6 predmeta je na papirusu, 2 su izvan papirusa na stolu:

Kompas - "Razvoj Dubrovnika"
Povećalo - "Razvoj Pomorstva"
Dvogled - "Brodogradnja i Brodovi"
Mač - "Multimedija"
Pješčani sat - "Izlaz iz Kabine"
X - "Izlaz iz aplikacije"

2 predmeta izvan papirusa na stolu su posuda za tintu i nalivpero i to za izbor:

Posuda za tintu: "Dodatni Materijali"
Nalivpero - "Literatura"



Slika poviše prikazuje brodsku kabinu kad se platno spusti.

U kabini na podu u gornjem desnom kantunu imate lampu. Na njoj imate dvije puce u obliku točaka, jedna (lijeva) je žuta, druga (desna) je narančasta. S njima možete paliti i gasiti lampu, odnosno intezitet svjetla u kabini se povećava ili smanjuje. Žuta točka gasi lampu, a narančasta točka pali lampu.



Kako sam već spomenuo rad se sastoji od teksta, fotografija i videa.

"Razvoj Dubrovnika" sadrži 32 stranice teksta.
"Razvoj Pomorstva" sadrži 162 stranice teksta.
"Brodogradnja i Brodovi" sadrži 103 stranice teksta.
"Multimedija" ima 5 opcija, 4 su galerije fotografija, peta je videa Dubrovnika.
U izboru "Multimedija" znači imamo:
Fotografije Pomorskog muzeja u Dubrovniku - 169 fotografija
Fotografije Karake - 101 fotografija
Fotografije Izložbe brodova u Dubrovniku - 40 fotografija
Fotografije Dubrovnika - 93 fotografije
4 videa šetnje po Starom gradu i peti video doček Nove 2007.







Post, rad je posvećen mom ocu pomorcu, Mauru Matiću, koji je preminuo prošle godine ( 28.09.1944 - 25.03.2008 ). Neki kažu laka mu zemlja, moja izreka je prostrano mu nebo.

Na kraju možete skinuti rad s neta i to u dvije verzije. Jednu verziju bez videa, koja je manje težine, manje zauzima. Rad bez videa zauzima 66.5 MB, dok druga verzija s dodatnih 5 videa zauzima 284 MB.

Download rada bez videa:
Download rada bez videa

Download rada s 5 videa:
Download rada sa videom

Ukoliko nemate Winrar, skinite ga ovdje.

Za kraj uživajte u ovom lijepom i sunčanom danu, uz rad i spot od Filipa Dizdara (cover Daleke Obale - On je volio brodove):


- 10:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>